Tomáš
Dalecký

Herec
Tomáš Dalecký

V Městských divadlech pražských je od roku 2024.

Absolvoval Katedru činoherního herectví DAMU. Ještě jako student gymnázia působil v Městském divadle Brno, kde si zahrál v inscenacích Zamilovaný Shakespeare, Bítls, Ostrov pokladů, Donaha!, Romeo a Julie ad. V Divadle DISK účinkoval např. v inscenacích Perplex, Žebrácká opera aneb Kauza vyližmetr nebo U Hitlerů v kuchyni, hlavní roli měl v inscenaci Sestra podle románu Jáchyma Topola. Diváci jej mohou znát ze seriálů Osada a TBH nebo z filmů Smečka, Střídavka, Uzly a pomeranče. Je členem kapely Panracek. Skládá hudbu k divadelním inscenacím, např. Perplex a Chladné dítě (DISK), Den opričníka (Divadlo DPM), Pan Polštář (MDP), Vyhubyt (Klicperovo divadlo). Od sezóny 2024/2025 je členem souboru Městských divadel pražských, kde hraje v inscenacích Pan Polštář v režii Tomáše Ráliše, Kniha nocí ukrajinského režiséra Vlada Troitského a Zapomenutou cestou Praha–Lvov v režii Oresta Pastucha.

Aktuální role

Rokoko

Kniha nocí

podle Sylvie Germain
Magicko-realistická výprava do Černozemě, kde povstává rod Pénielů. Mystická cesta po vodě i po zemi nazpátek dějinami, krajinou mlhavých hranic, mýtů a kouzel na motivy mnoha cenami ověnčeného románu významné současné francouzské spisovatelky.
Komedie

Orlando

Podle Virginie Woolfové
Kronika muže a později ženy a zároveň lidstva po několik staletí, ve které se prolíná historická pravda s uměleckou fikcí. Dílo o toužení po tvorbě a tvorbě touhy.
Rokoko

Pan Polštář

Martin McDonagh
Postmoderní detektivka o hranici mezi snem a realitou.
3KINO ART PASÁŽ
Víte, kde skutečně leží střed Evropy? Ve městě Leopolis – městě lva, Lembergu, Lwówě, Lvově, Lvivě. Městě, které za svou existenci změnilo jméno hned sedmkrát a které s Prahou spojuje mnohem víc než kdysi společná náruč Rakousko-uherské monarchie.

Proč mluvíte o umění, o kráse, o půvabu? Jste vrah!

DANTE ALIGHIERI A LARS VON TRIER

KOMEDIE JACK STAVÍ DŮM