Lištičky snovají své intriky v ABC Lištičky snovají své intriky v ABC Lištičky snovají své intriky v ABC Lištičky snovají své intriky v ABC Lištičky snovají své intriky v ABC Lištičky snovají své intriky v ABC Lištičky snovají své intriky v ABC Lištičky snovají své intriky v ABC

Lištičky snovají své intriky v ABC

Už i divadlo ABC má za sebou první premiéru v téhle sezóně. V sobotu 21. září se divákům představilo rodinné drama Lištičky v režii Michala Dočekala.
Příběh Hubbardových, kteří veškeré své úvahy podřizují moci peněz a jejich rozmnožování se na česká jeviště vrací po čtvrtstoletí. V roli Reginy Giddensové diváci uvidí Ivanu Uhlířovou, rolí Horáce Giddense do angažmá v MDP vstupuje Tomáš Pavelka.

Režisér Michal Dočekal k inscenaci podotýká: „Mám čím dál větší pocit, že česká společnost je společností bez vizí a ideálů. 35 let po listopadu 89 se náš svět v mnohém podobá světu, ve kterém se odehrávají Lištičky. Ve hře vidím společnost, která nemá jinou vizi než zisk, jiný horizont než sobectví, jiný cíl než sebeuspokojení. Ale také společnost, která slabším nedává šance, a těmi slabšími často bývají ženy. V tomto světě se objeví žena, která si panující morálku osvojí, ale s podřízenou rolí se smířit nechce. Bojuje tvrdě, otázka je, jaká je cena jejího vítězství.

Další reprízy Lištiček nás čekají už v říjnu, přijďte se podívat 1. 10., 10. 10. nebo 11. 10.