Odhalte své vlastní mystické já. Mystical Self vstoupila do Komedie

Odhalte své vlastní mystické já. Mystical Self vstoupila do Komedie

Středeční večer patřil v Komedii tanci. Odehrála se totiž úspěšná premiéra nové taneční inscenace Mystical Self, kterou Městská divadla pražská uvádí v koprodukci se souborem Lenka Vagnerová & Company.
Příběh pro šestici tanečníků o hledání sama sebe a svého vnitřního světa odvyprávěný hudbou a tancem choreograficky připravil Edivaldo Ernesto, hudbu složil Ivan Acher.

Choreograf k práci na inscenaci prozradil: „Vycházíme z tvorby pohybů, ve kterých následně nacházíme všechny možné emoční stavy. Štěstí, smutek, hněv a tak dále. Myslím, že těmito stavy prochází každý z nás. Když pracuji s tanečníky, předávám jim systémy pohybů, některé se zaměřují na gesta, některé jsou více založeny na taneční technice, a pak do pohybů pomalu začínáme vnášet emoční stavy. Když se osobnost tanečníků více ponoří do pohybu, požádám je, aby ukázali nebo přidali výrazy. Nechávám je tvořit. Pokud se ztrácejí, vstoupím do procesu, abych jim pomohl. Snažím se je vést, pomáhám jim posunout jejich pohybový materiál na nejvyšší úroveň.

Edivaldo Ernesto je výraznou osobností současného pohybového divadla. Od roku 2011 vyučuje svou vlastní taneční metodu Depth Movement, kterou systematicky rozvíjí. Vedle toho spolupracuje s různými tanečními skupinami po celém světě.