Začala 75. sezóna Městských divadel pražských!

Začala 75. sezóna Městských divadel pražských!

Už tento týden naplno vstoupíme do nové divadelní sezóny! A můžeme vám slíbit, že bude nabitá spoustou skvělé zábavy. Vrátí se inscenace, které jsme na jeviště úspěšně uvedli v minulých sezónách, stejně tak však pro vás máme připravenou řadu premiér.
První z nich nás čeká už 18. září. Půjde o taneční inscenaci Mystical Self renomovaného choreografa Edivalda Ernesta. Příležitost k prozkoumání hlubin našeho vnitřního světa uvádějí Městská divadla pražská v koprodukci s tanečním souborem Lenka Vagnerová & Company. Druhá premiéra bude za tou první těsně následovat, jelikož to budou v sobotu 21. září Lištičky. Příběh komplikovaných rodinných vztahů, které určuje především boj o peníze až do krve, režijně připravuje náš umělecký šéf Michal Dočekal.

Další dvě novinky přibydou na repertoár v průběhu října. Nejprve to bude v sobotu 19. října Proměna inspirovaná stejnojmennou povídkou Franze Kafky, které ovšem ukrajinský režisér Ivan Uryvskyj přidává velmi aktuální rovinu. Jen týden nato, 26. října, vstoupí na jeviště MDP další literárním dílem inspirovaný kus, a sice Orlando podle Virginie Woolfové. Pod adaptací a režií je podepsán náš nový kmenový režisér Marián Amsler.

Abychom se naladili na advent, uvedeme v listopadu rodinnou inscenaci Vánoce u Čapků, která přiblíží nejen vánoční zvyky a tradice u nich doma, a v prosinci se můžete těšit na novou autorskou hru Simony Petrů Ježek zpracovávající životní osudy známého hudebního skladatele spojeného především s Osvobozeným divadlem.