Magická Kniha nocí rozprostírá své kouzlo v Rokoku

Magická Kniha nocí rozprostírá své kouzlo v Rokoku

Máme za sebou poslední premiéru této sezóny! V sobotu 22. června vstoupila na jeviště divadla Rokoko Kniha nocí, inscenace významného ukrajinského režisérka Vlada Troitského, která je inspirovaná stejnojmenným románem francouzské spisovatelky Sylvie Germain.
Ocitáme se v magické Černozemi, kde povstává rod Pénielů a postupně si klestí cestu napříč dějinami. Po vodě i zemi, krajinou mýtů a kouzel. Lidé se tady rodí i umírají, milují i nenávidí, laskají i bojují. Mění se oni a mění se svět, ale přesto jako by všechno zůstávalo stejné, zahalené magickou nocí, která sama může vyprávět.

Režisér ke svojí inscenaci a především důvodu, proč si vybral právě tento textu, podotýká: „Poprvé jsem tento román přečetl asi před deseti lety a ohromilo mě, jak mocně a rozsáhle píše Sylvie Germain... magický realismus... evropský García Márquez... Když začala velká válka, Rusko napadlo Ukrajinu, vzpomněl jsem si na tento román... Moloch války drtí osudy lidí, ale život pokračuje... často navzdory... i přes hrozivost zkoušek... je to hymnus života.

Do konce sezóny nás čeká už jen jedna repríza, a to dnes večer, určitě si však naši novinku nenechte ujít ani na podzim. Rádi vás v našich divadlech uvidíme i v září a říjnu.